urednik.trebinjedanas@gmail.com+387 66 416 300

Bileća:Podnesen zahtjev za opoziv načelnika Miljana Aleksića

Bileća:Podnesen zahtjev za opoziv načelnika Miljana Aleksića

Deset odbornika koji čine skupštinsku većinu u opštini Bileća predali su danas zahtjev za opoziv načelnika Miljana Aleksića /SNSD/.

Aleksić je potvrdio Srni da je zahtjev podnesen i istakao da se političke partije koje imaju većinu neće smjeti upustiti u "trku" sa njim, jer je narod Bileće samo prije nekoliko mjeseci pokazao šta misli o svima. 

On kaže da građani Bileće znaju ko je kakav čovjek u ovoj opštini, podsjećajući da je na proteklim izborima dobio povjerenje 4.500 građana i da nijedan kandidat za načelnika do sada nije dobio toliki broj glasova. 

"Ukoliko dođe do referenduma, a moji sugrađani se izjasne za opoziv neću se ponovo kandidovati za načelnika opštine Bileća, jer sam uvijek poštovao volju građana što ću činiti i ubuduće", rekao je Aleksić. 
 

Skupštinska većina u Bileći ima deset odbornika iz sedam partija, dok opozicija predvođena SNSD-om ima devet odbornika iz pet partija. 

Od konstituisanja nove vlasti u bilećkoj skupštini nijedna sjednica loklanog parlamenta nije prošla bez svađa, tučea, psovka i prijetnji. 

Odbonici još nisu usvojili budžet za ovu, niti izvršenje budžeta za prošlu zbog čega su ugroženi budžetski korisnici, ali i svi Bilećani koji dobijaju naknade iz gradske kase. 

Miljanu Aleksiću ovo je drugi mandat na funkciji načelnika opštine i oba puta je ubjedljivo pobjeđivao pritivkandidate.

Srna