urednik.trebinjedanas@gmail.com+387 66 416 300

FERTIPLUS-Za smilje u ranu jesen

FERTIPLUS-Za smilje u ranu jesen

Dolazi jesen, za sve one koji planiraju sadnju smilja, oktobar je idealan period. Uz pripremu zemljišta, nabavku sadnica, bitno je biljci dati dovoljno hranjivih materija da se korijenov sistem brže prilagodi zimskim uslovima i time osigura lakše prezimljavanje. Takođe, već zasađenim plantažama potrebno je ishranjivanje, odnosno đubrenje koje će osigurati veće prinose, a samim time i bolju profitabilnost.

U uzgoju smilja kao ljekovitog bilja bitan je ekološki pristup, stoga se u ishrani i zaštiti preporučuje upotreba isključivo ekološki certifikovanih proizvoda. P.Z. Vino-duhan-voće ima niz proizvoda koji zadovoljavaju visoke Evropske zahtjeve ekološke proizvodnje. Jedan od tih proizvoda je izrazito pogodan za ishranu smilja, radi se o Fertiplus-u, ekološkom organskom đubrivu koji je u peletiranom obliku, stoga je vrlo praktičan za upotrebu. Fertiplus se primjenjuje u količini 100-150 kg na 1000 m2, odnosno 20-30 gr po biljci. Đubrivo je prošlo proces sazrijevanja od 3 godine, termički je i stabilizacijski obrađeno te ne sadrži sjeme korova ni druge patogene organizme.

Pored Fertiplus-a, u asortimanu P.Z.Vino-Duhan-Voće potražite kompletnu biološku zaštitu protiv bolesti i štetočina, čija se primjena u praksi pokazala efikasnom. Od bioloških insekticida u ponudi su Kraken,King, Tyson i Tifon,a od bioloških fungicida Action.
Kraken –suzbija gusjenice, King-leptire i gusjenice, Tyson-pauka i bijelu mušicu, Tifon-lisne uši, a fungicid Action suzbija trulež i ostale biljne bolesti.
Detaljnije se možete informisati na www.vinoduhanvoce.com/

Sponzorisano