urednik.trebinjedanas@gmail.com+387 66 416 300

Granični policajci na bolovanju jer moraju da briju bradu

Granični policajci na bolovanju jer moraju da briju bradu

Odredbe Pravilnika Granične policije BiH prema kojima se pripadnicima ove policije zabranjuje nošenje brade "teško" su pogodile pripadnike i simpatizere vehabijskog pokreta u Graničnoj policiji, koji su njegovim stupanjem na snagu kolektivno otišli na bolovanje, piše "Euroblic".

"U Graničnoj policiji godinama postoji problem sve većeg broja pristalica i sljedbenika vehabijskog pokreta koji su zaposleni na graničnim prelazima. Direktor Granične policije Zoran Galić odlučio je krajem prošlog mjeseca da riješi ovaj problem i donese novi pravilnik o propisanom izgledu graničnog policajca", naveli su izvori ovog lista.

Srpski i hrvatski granični policajci godinama su slali brojne dopise Galiću u kojima su tražili uvođenje reda u službi, ukazujući na problem sve većeg broja graničnih policajaca koji su pristalice radikalnih islamističkih pokreta.

Galić je rekao za "Euroblic" da mu je poznato da su novi pravilnik i instrukcije o ličnom izgledu policijskih službenika izazvali nezadovoljstvo kod jednog broja graničnih policajaca koji javno praktikuju islamsku vjeru.

"Čuo sam da su slali i nekakve dopise u kojima se žale na vjersku diskriminaciju. Vjerujte da me to uopšte ne interesuje. Pravilnik će ostati na snazi i gotova priča", poručio je Galić.
SRNA