urednik.trebinjedanas@gmail.com+387 66 416 300

Nevesinje:Maturanti Mašinske škole darovali krv

Nevesinje:Maturanti Mašinske škole darovali krv

Maturanti SŠC „Aleksa Šantić“ danas su u Službi za tranfuzijsku medicinu darovali 14 doza krvi za potrebe Opšte bolnice u Nevesinju.

 

Učenici četvrtog razreda Mašinske škole priključili su se akciji dobrovoljnog darivanja krvi, iskazujući svoju humanost i zrelost da pomognu svim ljudima kojima je neophodna tečnost koja život znači.

Učenici Marija Đerić i Marko Kandić prvi put daruju krv i kako su istakli žele da nastave tradiciju svojih očeva koji su višegodišnji davaoci.

 

Doktor u bolničkoj Službi za tranfuzijsku medicinu Maksim Brenjo rekao je da je ovo peta akcija od početka godine, ističući da je zadovoljan odzivom naših građana i brojem prikupljenih doza krvi.

- Cilj nam je da imamo dovoljne rezerve krvi i uvijek se vodimo prvim pravilom da nikad ne naštetimo dobrovoljnim davaocima krvi i zbog toga imamo rigorozne preglede, kao i da primalac koji treba da primi krv, primi kvalitetnu dozu krvi koja je testirana na prenosive bolesti po zakonu u RS i po nacionalnim standardima - naglasio je Brenjo.

Maturanti su poručili da je ovo treća godina zaredom da učenici završnih razreda daruju najdragocjeniju tečnost, i nadaju se da će buduće generacije nastaviti tradiciju.

VERICA ČUPKOVIĆ/Radio Nevesinje