urednik.trebinjedanas@gmail.com+387 66 416 300

Održana audicija za soliste Đurđevdanskog festivala (VIDEO)

Održana audicija za soliste Đurđevdanskog festivala (VIDEO)

U prostorijama Informativno-tehničkog centra Trebinje, Radio-televizije Republike Srpske održana je audicija za soliste 24.Đurđevdanskog festivala dječije pjesme Banjaluka 2017. Na audiciji je učestvovalo 18 mališana iz Hercegovine.

Redakcija Informativno-tehničkog centra Trebinje bila je u znaku pjesme, dječije graje i smijeha. Sve je danas bilo podređeno učesnicima i Đurđevdanskom festivalu.

Mališani koji su učestvovali na audiciji znaju, kažu, da ne mogu svi ići dalje, ali su zadovoljni iskustvom i druženjem koje im je na ovaj način bilo omogućeno.

 

Ivana Miljanović, jedna od učesnica audicije rekla da joj se tamo sve dopalo i da joj je važno da bude učesnik. Njen drugar Viktor Joksimović ističe da mnogo voli muziku i obožava da pjeva, pa je zbog toga htio da se oproba na audiciji.

 

Audiciji u Trebinju prisustvovala je Marija Valentić iz Trebinja, koja je prije sedam godina bila u polufinalu Đurđevdanskog festivala. Marija je učenica Srednje medicinske i Srednje muzičke škole u Trebinju.

Ona je rekla da gledajući danas drugare koji se prijavljuju na audiciji podsjeća se na vrijeme od prije sedam godina kada je ona bila na istom mjestu. Marija kaže da joj je to bilo sjajno iskustvo koje pamti i dan-danas.

Audicije su do sada održane u Mrkonjić Gradu i Banjaluci. Trebinje je bilo treća stanica.

„Kao i sva djeca isti su, primjeti se da se u Hercegovini više voli pjevati. Da li to znači da će imati veće šanse, to ne bih znao da kažem. Moje je da pripremim djecu za žiri, a žiri će odlučiti ko će pjevati. Trudim se da nemam favorita, jer onda bih se razočarao ako neko ne bi prošao“, istakao je Radoslav Pandurević, režiser Đurđevdanskog festivala.

Nakon Trebinja audicije za soliste Đurđevdanskog festivala biće održane u Doboju, Bijeljini i Istočnom Sarajevu.

RTRS