urednik.trebinjedanas@gmail.com+387 66 416 300

SDS prekida svaki oblik saradnje sa Izetbegovićem

SDS prekida svaki oblik saradnje sa Izetbegovićem

Jedini krivac za institucionalnu krizu u BiH je Bakir Izetbegović i on tu krizu treba da riješi, poručili su u SDS-u. Lider stranke, Vukota Govedarica, poslije višečasovne sjednice Glavnog odbora saopštio je da se ne smije dozvoliti da se kriza iz institucija BiH prelije u Republiku Srpsku.

Vukota Govedarica - Foto: RTRS

“GO SDS smatra da se Savjet ministara BiH nalazi u jednoj vrsti tehničkog mandata, da ne postoji parlamentarna vaćina i GO je zaključio da prekida svaki kontakt sa Bakirom Izetbegovićem dok se ova kriza ne okonča”, rekao je lider SDS-a Vukota Govedarica.

 

Potpuna blokada institucija BiH koja bi mogla da potraje je antidejtonski čin, a svaki vid takvog djelovanja mogao bi da dovede do raspakivanja Dejtona, kaže Govedarica. Srbi nikada ne bi mogli dobiti više nego 1995. godine, zato poziva na zaštitu izvornog Dejtona kao prioritet srpske politike.
“Epicentar krize u BiH koji je definisan u predsjedništvu BiH, a koji je izazvao bošnjački član Bakir Izetbegović, mora riješiti u toj instituciji”, rekao je Govedarica.

 

Usaglašene stavove Govedarica očekuje i na sutrašnjoj sjednici parlamenta Srpske. Takođe poziva sve politička stranke iz Republike Srpske da svoje stavove usaglase sa državnim rukovodstvom Srbije, jer trenutna situacija zatijeva najveći stepen odgovornosti od potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

ATV