redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

DANAS OBLAČNO I HLADNO

DANAS OBLAČNO I HLADNO

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti promjenljivo oblačno, prohladno i suvo vrijeme, tokom dana oblačno i hladno, na planinama na istoku sa snijegom, na jugu sunčanije sa umjerenom burom.

 

 

Ujutro djelimično razvedravanje, na planinama jak mraz, a u nižim predjelima umjeren, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

 

Tokom dana biće prohladno i suvo uz promjenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima. 

 

Na planinama na istoku biće oblačnije sa slabim mjestimičnim snijegom, ali se ne isključuju i kraći sunčani intervali, dok će na jugu biti dosta sunčanije, vjetrovito i prohladno. 

Duvaće umjeren vjetar sjevernog smjera, jak u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

 

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od minus jedan do četiri stepena, na jugu i sjeveru do osam, na planinama od minus četiri stepena Celzijusova. 

 

Temperatura izmjerena u 7.00 časova: Čemerno minus osam, Han Pijesak minus sedam, Sokolac i Кalinovik minus pet, Mrakovica i Livno minus četiri, Doboj, Gacko i Bugojno minus tri, Banjaluka, Sarajevo, Tuzla, Mrkonjić Grad i Drinić minus dva, Srebrenica, Bijeljina, Šipovo, Prijedor i Rudo minus jedan, Višegrad, Ribnik, Bihać, Foča, Zenica, Кrupa na Uni i Novi Grad nula, Bileća i Zvornik jedan, Trebinje dva i Mostar četiri stepena Celzijusova.

 

Izvor: Srna