U okviru operativne akcije "Bastion", službenici Jedinice granične policije Trebinje danas su na području Gacka otkrili dva lica sa područja Kosova u ilegalnom prelasku granice, saopšteno je iz Granične policije BiH.



Lica, koja su kontrolisana u autobusu koji je saobraćao na relaciji Nevesinje-Podgorica, prekršajno su procesuirana i biće predata Službi za poslove sa strancima BiH.
Službenici Jedinice granične policije Trebinje danas su na graničnom prelazu "Klobuk" uhapsili lice čiji su inicijali N.Š. /27/, nakon što je graničnim provjerama ustanovljeno da ga potražuje Opštinski sud u Živinicama zbog krivičnog djela teška krađa.
Državljanin BiH predat je službenicima Sudske policije Mostar.

Pripadnici Granične policije su na graničnom prelazu "Orašje" juče oduzeli falsifikovanu vozačku dozvolu Italije koja je otkrivena pregledom ručnog prtljaga lica čiji su inicijali M.S. /26/, u autobusu koji je saobraćao na relaciji Tuzla-Zagreb.
Prema naredbi tužioca Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona, protiv ovog državljanina BiH biće dostavljen izvještaj zbog sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave.
SRNA