redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

  • Lasta Promet
  • Lasta Promet

Hor „Tribunija“ obilježio 10 godina uspješnog rada

Hor „Tribunija“ obilježio 10 godina uspješnog rada

Mješoviti hor "Tribunija" sinoć je u Dučićevoj sali Muzeja Hercegovine održao godišnji koncert kojim je obilježio i deset godina uspješnog i plodonosnog rada.

Pod upravom Stojanke Gudelj i uz klavirsku pratnju Boba Vučura, Trebinjci su uživali u bogatom repertoaru svjetovnih i duhovnih pjesama. 

Hor je od oktobra 2007. godine, kada je osnovan, okupio četrdesetak pjevača, izgradio prepoznatljiv vizuelni identitet i bogat repertoar. 

Gudeljeva je istakla da se, osim decenije postojanja hora, obilježava i 125 godina horskog pjevanja u Trebinju. 

"Učestvovali smo na gotovo svim svečanostima, priredbama i drugim javnim nastupima u Trebinju, istočnoj Hercegovini i u inostranstvu. Najlakše je bilo početi, a najteže se održati. Uložili smo veliki trud i rad. Druženje i putovanja drži članove na okupu", rekla je Gudeljeva i izrazila nadu da će se horu pridružiti još mladih članova. 

Kao solisti nastupili su Marija Ninković, Valentina Mašić, Dražen Čučković i Milisav Sukonjica. 

 

Gosti koncerta su bili profesori Muzičke škole Trebinje Jelena Kovačević, klavir, i Jelena Rajović, gitara, kao i kantautor Ranko Slijepčević. 

Vučur, koji je tokom svih prethodnih godina na klaviru pratio nastupe "Tribunije", podsjeća da je dosta članova ostavilo pečat u horu. 

"U sjećanju ostaju divna putovanja i nastupi. Svi koji imaju volju i misle da znaju da pjevaju, neka se priključe horu", rekao je Vučur, napominjući da nedostaju muški glasovi.

SRNA