Kvar na glavnom cjevovodu koji transportuje vodu od izvora Vrelo oko do grada je izuzetno ozbiljan i za sada je neizvjesno kada će potrošači dobiti pitku vodu, rekao je za Radio Trebinje Spaso Radović, direktor Vodovoda.


„Jutros oko 1:30 je došlo do pucanja cijevi na glavnom transportnom cjevovodu kod Male brane. To je izuzetno težak teren za raditi. Radnici su od jutros na terenu i pokušaćemo u toku dana da otklonimo kvar. Nikad ne možemo znati na kakve komplikacije možemo da naiđemo, tako da sa sigunošću ne možemo reći kada će biti normalizovano snabdijevanje pitkom vodom“, naveo je Radović.
On je dodao da jedan dio naselja Gorica i Hrupjela ima vodu, pošto su priključeni na drugi manji cjevovod.
Radović napominje da je ovo stari problem koji se ponavlja zbog starosti cjevovoda koji je izgrađen još 1974. godine.
„Istekao je vijek trajanja starih cijevi, neophodno ih je promijeniti. Međutim da bi mogli uopšte da krenemo sa zamjenom ovoga transportnog cjevovoda, moramo obezbijedtiti alternativni način snabdijevanja grada, a to je lijevom obalom, jer drugačije ne možemo“, rekao je direktor Vodovoda za Radio Trebinje.
Od jutros se cisternama Vatrogasne jedinice Trebinje doprema voda trebinjskoj Bolnici i potrošačima u naseljima Bregovi, Hrupjela, Police, Mokri Dolovi, Zasad i centar grada.
Iz Vatrogasne jedinice apeluju na građane da budu strpljivi, jer zbog nemogućnosti istovremenog i brzog punjenja cisterni, još uvijek ne mogu odrediti tačan režim distribucije vode po naseljima.
Radio Trebinje