redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

Mirjana Marković biće kremirana u Moskvi

Mirjana Marković biće kremirana u Moskvi

Mirjana Marković, supruga Slobodana Miloševića, biće kremirana u Moskvi, a njen pepeo podijeliće se na dva dijela.

Time će biti ispunjena njena želja da počiva pored supruga u Srbiji, ali i želje sina Marka i kćerke Marije, koji godinama ne dolaze u Srbiju.

 

Dio će porodica ostaviti sebi, a dio će biti sahranjen pored bivšeg predsjednika Slobodana Miloševića u Požarevcu.

 

Kremacija Mirjane Marković biće obavljena u Moskvi tokom ove nedjelje, a polaganje urne u Požarevcu u subotu, u 15 sati.

 

Informacije o mjestu sahrane Markovićeve neprestano su se mijenjale, a posljednja vijest je da je porodica bliža odluci da Markovićeva bude sahranjena u Požarevcu.

 

Međutim, posebno se ideji da joj majka počiva u Srbiji protivi Marija. Ona je glasniji protivnik od sina Marka, a izvori navode da je “izričito protiv”.

 

– Kako bi se ispunila i Mirina želja da bude uz Slobu, ali i da djeca ne budu suviše udaljena od nje, došlo se do rješenja da se pepeo podijeli. Tako sada stoje stvari, vidjećemo da li će na tome i ostati i to biti i konačna odluka. Porodica skriva ovu mogućnost – kaže sagovornik.

 

Spekulacije o mjestu sahrane, a sada polaganja urne, oživjele su priče iz prošlosti vezane za Slobodana Miloševića. Jedna od verzija koja nikad nije prestala da kruži među socijalistima je, da Milošević nije sahranjen u Požarevcu već u Moskvi.

 

– Jedino je Baki Anđelković tvrdio da je vidio Slobino tijelo. Još od tog vremena ostalo je da niko drugi nije vidio. I tada je počela ta priča da je angažovana privatna pogrebna kuća, pokojni Milošević prebačen u Moskvu, a prazan kovčeg u Požarevac. Većina nas vjeruje da je zaista sahranjen u dvorištu porodične kuće u Požarevcu, ali je i činjenica da su okolnosti ipak ostale obavijene i dijelom misterije i tajne – kaže visokopozicionari član SPS.

 

Ono što je činjenica, Mirjana Marković je nakon smrti Miloševića kao oporuku ostavila da bude sahranjena uz njega. Na nadgrobnoj ploči groba u Požarevcu pored Miloševićevog imena je i njeno sa godinom rođenja.

 

Izvor Srpska cafe