Hotel Bistrica na Jahorini protekli vikend bio je domaćin velike medijske promocije gastro ponude Republike Srpske koja je održana u organizaciji Ministarstva trgovine i turizma RS i serijala „Kuhinjica“.



JU Turistička organizacija Grada Trebinja zajedno sa „Hercegovačkom kućom“ koja posluje u sklopu Agrarnog fonda Grada Trebinja i Udruženjem „Slow food Convivium“ Trebinje je u subotu 16. decembra priredila prezentaciju turističke gastonomske ponude Hercegovine u okviru koje su predstavljeni i degustirani autentični tradicionalni hercegovački proizvodi i specijaliteti poput hercegovačkog pršuta, teletine ispod sača, više vrsta hercegovačkog sira, meda, smokava i proizvoda od smokava, graha poljaka, cicvare, priganica ali i prepoznatljivih hercegovačkih vina od autohtonih sorti grožđa, te rakije loze i rakije od smokve.



Među 100 prisutnih učesnika koji su bili i direktni konzumenti hercegovačkih gostronomskih specijaliteta bili su predstavnici preko 20 TV kuća, štampanih i internet medija koji su iznijeli jako pozitivan stav onim što su vidjeli i konzumirali, pa nema ni sumnje da će kroz će svoje priloge gastro turističku ponudu Hercegovine na najbolji mogući način plasirati na 34 TV stanice, brojna štampana i internet izdanja u BiH, Srbiji i Regionu.

Promociji su prisustvovali predstavnici Ministarstva trgovine i turizma RS, Turističke organizacije Republike Srpske, ali i predstavnici brojnih privrednih i poslovnih subjekata iz oblasti turizma i ugostiteljstva sa Jahorine koji su iskazali visok nivo interesovanja za sklapanje poslova sa proizvođačima iz Trebinja u vezi zastupljenosti prezentovanih proizvoda u njihovim poslovnim objektima.
Uz Turističku organizaciju Zlatibora ,Turistička organizacija Grada Trebinja bila je jedina turistička organizacija iz okruženja koja je imala direktna zaduženja organizovanja prezentacije gastronomske turističke ponude svoje regije.
TO Trebinje