redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

Nevesinjci pješice krenuli na slavu manastira Žitomislić

Nevesinjci pješice krenuli na slavu manastira Žitomislić

Trinaest članova Planinarsko – ekološkog društva „Zimomor“ iz Nevesinja krenulo je večeras pješke ispred Crkve Vaznesenja Gospodnjeg do Manastira Žitomislić, koji sutra obilježava krsnu slavu Blagovijesti.

Dvanaest mladića i jedna djevojka planiraju da do šest časova ujutro stignu u manastir kako bi prisustvovali svetoj arhijerejskog liturgiji koju će služiti vladika zahumsko – hercegovački i primorski Grigorije.

Član PED „Zimomor“ Petar Vasiljević rekao je da je maršruta duga oko 50 kilometra i da planiraju da je prepješače za petnaest časova.

– Idemo preko Udrežnja, Jasene, Šćepan Krsta, Ljubljenice i Hodova, potom ćemo preći put za Stolac, pa Trijebanj, Stanojeviće i Pijeske do Žitomoslića – pojasnio je Vasiljević i dodao da imaju organizovan povratak sutra popodne.

Jedina djevojka u grupi Anita Došlo istakla je da već drugu godinu za redom idu na hodočašće u Manastir Žitomislić, a već sljedeće putovanje planiraju početkom maja u Manastir Ostrog.

– Svi smo članovi PED „Zimomor“ iz Nevesinja i spaja nas velika ljubav prema prirodi i planinarenju, a najviše vjera koja nas je okupila danas da krenemo na ovo prelijepo putovanje i učestvujemo u duhovnoj radosti praznika Blagovijesti Presvete Bogorodice – dodala je Došlo.

Radio Nevesinje