Ekipe preduzeća "Hercegovinaputevi" Trebinje čiste snijeg i posipaju kolovoz na magistralnom putu Gacko-Tjentište, ali problema u odvijanju saobraćaja nema, potvrdio je Srni šef Službe za održavanje Milorad Golub.
Golub je rekao da je visina snijega u Gacku pet centimetara, te dodao da su zbog kiše koja je od sinoć padala na području Trebinja evidentirani sitni odroni.
I na području opštine Nevesinje ima snijega, ali se saobraćaj odvija nesmetano.
Iz preduzeća "Hercegovinaputevi" vozačima savjetuju oprez i posjedovanje zimske opreme.
Na planinskim prevojima u blizini Foče u toku protekle noći palo je između 20 i 30 centimetara snijega, pa je saobraćaj otežan, ali nema zastoja.
U preduzeću "Srbinjeputevi" kažu da su angažovali mašine na magistralama Foča-Dobro Polje-Sarajevo, preko prevoja Rogoj, Foča-Gacko, preko prevoja Prijeđel, Foča-Šćepan Polje i na regionalnom pravcu Foča-Čelebići-Pljevlja, preko prevoja Bakić.
Najviše snijega palo je ne prevoju Rogoj, skoro 30 centimetara, a u "Srbinjeoputevima" ističu da je dosta vozača na put krenulo bez zimske opreme, što dodatno otežava saobraćaj.
U ovom preduzeću navode da problem predstavlja i izlistalo drveće koje se pod teretom snijega nadvilo na put, pa radnici motornim testerama uklanjaju takva stabla i grane.
SRNA