Specijalizovano vozilo za lica sa invaliditetom koje je doniralo švajcarsko Udruženje "Malteški red" dopremljeno je danas u Trebinje posredstvom Trebinjca Petra Aleksića.



Direktor Centra za socijalni rad Trebinje Aleksandar Koprivica rekao je da će se uz pomoć ovog kombinovanog vozila omogućiti bolja mobilnost lica sa invaliditetom.
"Gradska uprava, Centar za socijalni rad, trebinjski Creveni krsta i druga udruženja će se dogovoriti kako će se vozilo koristiti na najbolji način", rekao je Koprivica i dodao da u Trebinju ima oko stotinu osoba sa invaliditetom.
Sekretar Crvenog krsta Trebinje Marica Tomović rekla je da je novo vozilo značajna pomoć za sva udruženja koja okupljaju ova lica, kojima će poboljšati kvalitet života.
"Sigurni smo da će poboljšati kvalitet življenja ovoj kategoriji stanovništa, ali i da lakše i brže stignemo i do ljudi u ruralnim područjima", rekla je Tomovićeva i dodala da gradska uprava daje punu podršku i pomoć osobama sa invaliditetom.
Ona je istakla da je veliko bogatstvo što jedan grad ima prijatelje kao što je Petar Aleksić i njihov prijatelj Gvido Štokli, predsjednik Udruženja "Malteški red".
Udruženje "Malteški red" iz Švajcarske do sada je više puta upućivalo pomoć zdravstvenim ustanovama i Domu penzionera u Trebinju.
Srna