redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

STAJU NA “LUDI KAMEN” I SA 90 GODINA Matičari otkrivaju mnoge zanimljivosti svoga posla

STAJU NA “LUDI KAMEN” I SA 90 GODINA Matičari otkrivaju mnoge zanimljivosti svoga posla

Najatraktivniji termini za vjenčanja u maju ili septembru zakazuju se skoro godinu dana unaprijed, datumi se biraju i uz pomoć astrologa, a nisu rijetki slučajevi da su mlada i mladoženja zagazili u desetu deceniju života!

Načelnice odjeljenja za lična stanja, vođenje matičnih knjiga i izborna prava na opštinama Novi Beograd, Savski venac i Stari grad saglasne su da oni koji nisu već odabrali termin teško da će to ovih dana moći to da učine. “Mladenačka manija” počinje, kažu, od aprila i završava se krajem oktobra.

 

– Krajem godine otvaramo knjigu za zakazivanje vjenčanja za sljedeću godinu. Svi termini vrlo brzo budu popunjeni. U maju nema nijednog slobodnog datuma, a za jun se još i pronađe. Međutim, važno je napomenuti da se termini popunjavaju toliko brzo da ne znači da ako je nešto slobodno sada, neće biti popunjeno već kroz sat vremena – priča za Blic Snežana Lakčević, načelnica u opštini Novi Beograd.

 

Astrolog bira datum

 

Snežana dodaje da posebno zanimljivi mogu da budu datumi kao što su 14. februar ili 1. maj, ali i da mladenci uglavnom biraju datume koje za njih imaju posebno značenje.

 

– Dešavalo se da mladenci odaberu datum kada je jednom od njih rođendan ili žele da sklope brak na dan kada su se upoznali ili na godišnjicu veze. Bilo je i zahtjeva da prema savjetu astrologa zakazuju vjenčanja. Kod nas su vjenčanja samo vikendom, te se trudimo da uskladimo sve ako je moguće. U ovom periodu bude i deset vjenčanja, što je dosta – objašnjava Lakčevićeva.

 

Vjenčanje “veterana”

 

Sagovornica Blica otkrila nam je i jedan veoma zanimljiv podatak. Naime, njen kolega je 2018. vjenčao par na Novom Beogradu – mladoženja je imao čak 94 godine! Koleginica načelnice u opštini Stari grad Vesne Galović Marković je prije dvadesetak godina takođe vjenčala mladoženju starijeg od 90 godina.

 

Izvor Srpska info