redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

Tamindžija: Brana Grančarevo na Trebišnjici stabilna

Tamindžija: Brana Grančarevo na Trebišnjici stabilna

Poslanik SNSD-a Ilija Tamindžija rekao je danas u Narodnoj skupštini Republike Srpske da su eksperti iz regiona razmotrili aspekte pukotina na brani "Hidroelektrana na Trebišnjici" - Grančarevo, te da niko od njih nije ukazao ni na jedan problem njene nestabilnosti.

 

 

Tamindžija je rekao da je sanacija brane i pukotina na brani kod Trebinja u toku i da će je raditi najbolji stručnjaci.

 

On je dodao da su pojedini čak ustvrdili da ta brana može trajati više stotina godina.

 

"Poslanik SDS-a Nebojša Vukanović, govoreći o opasnosti zbog pukotina na brani, uznemirava javnost zarad dnevne politike i govori da je brana nestabilna. To su neistine", rekao je Tamindžija u raspravi u Narodnoj skupštini Republike Srpske o Nacrtu zakona o bezbjednosti kritičnih infrastruktura u Republici Srpskoj.

 

 

Poslanik SDS-a Nebojša Vukanović prije toga upozorio je da posjeduje informacije da postoji opasnost zbog pukotina u brani Grančarevo, koja je stara, kako navodi, 50 godina, te da o tom problemu treba da vodi računa rukovodstvo "Hidroelektrana na Trebišnjici".

 

"Stručnjaci su rekli da se radi o ozbiljnoj stvari ukoliko bi se desilo da brana pukne. To je ozbiljan problem kome jednako ozbiljno treba pristupiti", naglasio je Vukanović i poručio da pukotine treba sanirati jer brana curi.  

 

Izvor: Nezavisne novine