Uz prisustvo mnogobrojnih vjernika, danas je u trebinjskom selu Glavska proslavljena slava crkve, Prenos moštiju Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana.


Svake godine na ovaj praznik, kod crkve Svetog Stefana okupi se vjerni narod iz Glavske i okolnih mjesta da u radosti proslavi današnji praznik.
Na slavu crkve, osim mještana, dođu i prijatelji iz drugih sela i crkvenih odbora. Na današnji praznik, Svetu liturgiju je služio nadležni paroh otac Boris Banduka.
Po završenom bogosluženju, uz zdravicu, sve prisutne pozdravio je predsjednik crkvenog odbora Glavska, Slavko Milišić.
Slavi crkve u Glavskoj prisustvovali su i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, direktor Bolnice Trebinje Borislav Grubač i direktor Agrarnog fonda Veselin Dutina.


Petrović je rekao da će se grad Trebinje aktivnije uključiti u rješavanje brojnih problema Srba sa prostora opštine Ravno.
„Grad Trebinje će ubuduće sve više pomagati Srbe na ovom području, a posebno one koji hoće da obnove svoje kuće, crkve i groblja“, istakao je Petrović.
On je istakao da će sve mogućnosti koje građani Trebinja mogu da koriste kroz programe Agrarnog fonda, ubuduće moći koristiti i Srbi koji danas žive na ovom području, i koji pokušavaju da u vrlo teškim uslovima ostvare svoju egzistenciju. O CRKVI U GLAVSKOJ


Stara crkva svoje osnivanje veže za srednji vijek i vlastelinsku porodicu Starčić, koja se u istorijskoj literaturi pominje 1427. godine.
Crkva je u prošlosti stradala i obnavljana, kao i groblje i selo. U ratu od 1991. do 1995., crkva i groblje u Glavskoj su oskrnavljeni od strane regularne Hrvatske vojske, koja je 1992. izvršila agresiju na opštinu Trebinje uz sistematska pljačkanja i paljenja srpskih kuća, skrnavljenja i miniranja pravoslavnih groblja i crkava.
Poslije rata, mještani Glavske su bez osnovnih uslova za život i rad, ipak, uspjeli da obnove život u ovom selu. Obnovljena je crkva i većina spomenika u seoskom groblju, dok obnova kuća još traje.
Ljudi se bave, uglavnom, zemljoradnjom i svaki dan su u svom selu.
Radio Trebinje/Milan Putica