Vozači oprez - tokom noći poledica!

Vozači oprez - tokom noći poledica!

 U većem dijelu Republike Srpske vozi se po vlažnim i klizavim kolovozima, a tokom noći zbog niskih temperatura očekuje se formiranje poledice, posebno preko mostova, nadvožnjaka i na prilazu tunelima, zbog čega se vozačima savjetuje dodatni oprez.

 

Zima - Foto: RTRS

 

Na putevima u višim predjelima i preko prevoja na kolovozima mjestimično ima ugaženog snijega. Izdavajaju se putni pravci Sarajevo-Rogatica, Vlasenica-Han Pijesak, Trnovo-Foča, Gacko-Tjentište, te puteve na širem području Mrkonjić Grada i Kneževa, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

 

Ugaženog snijega na kolovozu ima na planinskim prevojima na području Federacije BiH. Izdvajaju se putni pravci Livno-Drvar-Bosanski Petrovac, Prozor-Gornji Vakuf, Bugojno-Novi Travnik, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Livno-Kupres.

Odroni su učestali na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina.

 

Vozačima se savjetuje oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

 

Zbog oštećenja nadvožnjaka u Trnu saobraćaj se na magistralnom putu M-16 dionica Prijedorska petlja-Klašnice i preko samog nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila preko nadvožnjaka ne saobraćaju.

 

Na graničnim prelazima Gradiška, Velika Kladuša i Brod povremeno je pojačan intenzitet saobraćaja na ulazu u BiH, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 

Izvor: RTRS