Nagradna igra prikupljanja fiskalnih računa Ministarstva finansija RS, Unije udruženja poslodavaca RS i Privredne komore RS trajaće od 1. do 15. jula kada se 10 fiskalnih računa izdatih na prostoru RS mogu poslati poštom.


Svi zainteresovani građani već mogu početi sakupljati junske fiskalne račune, a najsretniji će osvojiti stan u Banjaluci.


Zora Vidović, ministar finansija RS, rekla je da je ovo ministarstvo obezbijedilo nagradni fond u iznosu od 800.000 KM za pet stanova u Banjaluci, za koje su već objavili oglase, a izvlačenje pobjednika je planirano za septembar.


"Nagradna igra je organizovana sa ciljem podizanje nivoa svijesti o važnosti izdavanja fiskalnog računa i smanjenja sive ekonomije", rekla je Vidovićeva.


Dodala je da će zainteresovanost građana, ali i privrede sigurno biti visoka, jer svim privrednicima koji uredno plaćaju svoje obaveze oni koji to ne rade su nelojalna konkurencija.


"Osim ovih nagrada, nadamo se da će i poslodavci učestvovati sa svojim vaučerima za koje će dobiti dodatne nagrade, koje će se takođe dijeliti u septembru. Idućih dana objavićemo adresu na koju će se slati računi". rekla je Vidovićeva.


Saša Grabovac, izvršni direktor Udruženja ekonomista RS SWOT, kazao je da će svi učesnici nagradne igre pored računa moći slati i slipove, odnosno potvrde koje se dobiju prilikom bezgotovinskog plaćanja.


"Po ugledu na iskustva iz Srbije, želimo raditi na povećanju bezgotovinskog plaćanja. Veoma je bitna pozitivna praksa koju su mnoge zemlje sprovele, a mi smo se najviše bazirali na iskustva Srbije, koja već treću godinu sprovodi tu nagradnu igru", kazao je Grabovac.


Partneri nagradne igre su Udruženje ekonomista RS SWOT, RTRS, "Pošte Srpske" i MUP RS u smislu obezbjeđenja pošiljki.


NN