Agrarni fond Grada Trebinja raspisao je javni poziv za dodjelu sredstava granta ovog fonda u ukupnom iznosu od 30. 000 KM, namijenjenih za podršku stočarskoj proizvodnji na ruralnom području našeg grada.
Veselin Dutina, direktor Agrarnog fonda Grada Trebinja navodi da će sredstva biti raspodijeljena na ukupno 20 korisnika, koji će dobiti po 1.500KM za nabavku građevinskog materijala u cilju dogradnje, rekonstrukcije i adaptacije stočarskih objekata.
„Za mini-grantove mogu konkurisati samo ona lica koji imaju objekte za držanje stoke u ruralnim područjima, a koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo ili su u fazi registracije. Prednost prilikom dodjele grantova imaće podnosioci zahtjeva koji nisu koristili vidove podrške od strane Agrarnog fonda u posljednje tri godine, te ona lica koja su se i ranije obraćala za ove namjene Gradu Trebinju ili Agrarnom fondu“, kaže za Radio Trebinje Dutina.
Prilikom odlučivanja o dodjeli sredstava, dodaje, u obzir će se, između ostalog, uzimati socijalno-materijalni status domaćinstva, stanje na terenu, brojno stanje stoke, kao i pripadnost određenim kategorijama stanovništva (demobilisani borci, porodice poginulih boraca, RVI, lica sa posebnim potrebama). „Cilj ovog javnog poziva je jačanje i razvoj stočarstva na području Grada Trebinja, povećanje obima stočarske proizvodnje, stvaranje preduslova za održiva poljoprivrdna gazdinstva i otvaranje radnih mjesta u sektoru poljoprivrede“, ističe direktor Agrarnog fonda Grada Trebinja.
Javni poziv otvoren je do 29.avgusta, a zahtjevi se predaju u kancelariji Agrarnog fonda Grada Trebinja ili putem pošte na adresu: Agrarni fond Grada Trebinja, Vojvode Stepe Stepanovića 66, 89 101 Trebinje, sa naznakom – Javni poziv – podrška stočarskoj proizvodnji. Zainteresovani poljoprivredni proizvođači javni poziv mogu pogledati na internet stranicama Agrarnog fonda i Grada Trebinja, kao i na oglasnoj tabli Agrarnog fonda Grada Trebinja.