Agrarni fond grada Trebinja donirao je danas sjemenski i sadni materijal za 22 poljoprivredna proizvođača, koja su aplicirala na program obrade i kultivisanja zapuštenog zemljišta iz Trebinja, te 18 poljoprivrednika iz mjesne zajednice Ivanica, mahom povratnika u sela Rupni do, Glavska i Bobovišta.




Direktor Agrarnog fonda Veselin Dutina precizirao je, da je kroz ovaj program podrške poljoprivrednicima podijeljeno oko 3 tone sjemenskog kromipira, oko 100 kilograma sjemenskog luka i preko 200 sadnica raznog voća.


„Ove godine smo po prvi put obezbijedili sjemenski i sadni materijal za poljoiprivrednike iz opštine Ravno, koji su se vratili na prijeratna ognjišta. Smatramo da smo ispravno postupili i pomogli ovim ljudima i od ove godine smo ih uvrstili u naš pravilnik o dodjeli pomoći“, kazao je on.




Prema njegovim riječima, podijeljen je sjemenski i sadni materijal koji su tražili ovi poljoprivrednici.


„Svi oni koji su ove godine po prvi put uputili zahtjev Agrarnom fondu da im se obradi ztapšuteno zemljište dobili su sadeni i sjemenski materijal“, rekao je direktor Agrarnog fonda.



Manojlo Mirić iz Pridvoraca danas je preuzeo sjemenski krompir. Kako kaže, dugo vremena se bavi poljoprivredom, a ova pomoć će mu značajno olakšati ovogodišnju sjetvu.

Izvor: Radio Trebinje