U Trebinju se danas obilježava Međunarodni dan planete Zemlje s ciljem zaštite prirodnih resursa, smanjenja negativnih uticaja na životnu sredinu i podizanja ekološke svijest.


Pored najmlađih sugrađana, aktivni su bili zaposleni u nadležnim službama ali i radnici javnih preduzeća i ustanova, učenici, članovi sportskih društava, nevladinih organizacija i udruženja građana, kao i sami građani.


Prema riječima Stevana Bekana, direktora Javne ustanove „Ekologija i bezbjednost“ cilj današnje akcije je ukazati na značaj očuvanja životne sredine, važnost uređenja grada i zdravlja svih sugrađana.


„Planiraloi smo da svoj posao odrade nadležne službe, učenici očiste školska dvorišta i pokažemo da naš grad vodi računa o okolini, te da podignemo ekološku svijest građana na još veći novo“, kazao je Bekan i precizirao da gradska uprava Trebinja ovaj dan obilježava nizom aktivnosti na uređenju grada.


Mališani iz vrtića i učenici nižih razreda osnovnih škola na simboličan način – crtanjem, pjesmom i igrom, ukazali su na značaj i ugroženost prirodne okoline. Ova manifestacija se tradicionalno održava u Dučićevoj ulici.


Izvor RT