Aktiv žena Saveza nezavisnih socijaldemokrata Gradskog odbora Trebinje darovao je danas Narodnoj biblioteci u našem gradu pakete knjiga, a povodom Međunarodnog dana knjige i autorskih prava, koji se širom svijet obilježava 23. aprila.


„Knjiga je nešto šta nas oplemenjuje, nešto što ne poznaje granice vremena i prostora, obogaćuje naš rječnik i, na kraju krajeva – knjiga je naš veliki prijatelj“, kazala je predsjednik Aktiva žena SNSD-a i narodni poslanik Valerija Lakić, koja je danas sa poklonom i u društvu članova aktiva posjetila Narodnu biblioteku.


Među darovanim knjigama najveći broj naslova je iz literature namijenjene djeci, jer je, kako ističe Lakićeva, važno da naši najmlađi sugrađani, posebno u današnje digitalno doba, stiču čitalačke navike i ljubav prema knjizi.


„Zato pozivam našu najmlađu populaciju, našu djecu, da dođu, da se učlane u biblioteku i počnu družiti sa knjigom jer će mnoge stvari naučiti, znaće da cijene ono što čitaju, obogatiće svoj rječnik i lakše će da nastave dalje kroz život“, istakla je Lakićeva.


U Narodnoj biblioteci kažu da su prijatno iznenađeni poklonom, te da ih posebno raduje što je većina naslova za njihove najmlađe čitaoce.