Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić rekao je da je danas razgovarao sa rukovodstvom “Trendteksa” i otpuštanju devedeset zaposlenih iz ovog tekstilnog preduzeća, poručujući da pogon mora nastaviti sa radom, ako ne sa ovim, onda sa novim poslodavcem.

Nakon sastanka održanog u zgradi u kojoj je smješten “Trendteks”, Aleksić je izjavio novinarima da se ne može dozvoliti da propadne pogon koji je najmoderniji u BiH, napominjući da radnice koje su obučene za posao mogu da odgovore svim zahtjevima.
“Radim na rješavanju problema. Razgovaraću i sa predstavnicima nadležnih institucija šta je najbolje da se učini”, rekao je Aleksić, napominjući da on nema uvid u rad privatne firme “Trendteks”, ali da je uvijek bio spreman da pomogne, koliko je mogao.
On je isključio mogućnost bilo kakve krivice radnica što su ostale bez posla.
Predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Bileća Goran Bošnjak posjetio je “Trendteks” nakon čega je rekao da je “sramota da toliki broj radnica ostane na ulici”.
On je istakao da je strašno za bilo koju opštinu, a ne za ovako malu i siromašnu, da devedeset zaposlenih u jednom danu ostane bez posla.
“Vlada Republike Srpske bi trebalo da iznađe i ponudi rješenje za radnice, jer je ona i pokretač ovog projekta, koji je i opozicija prvobitno podržala, ali i iskazala sumnju u njegovu realizaciju”, rekao je Bošnjak.
On je izjavio novinarima da je krajnji epilog projekta – sumnjivo potrošeni novac, a radnici na birou.
Tehnički direktor proizvodnje Milan Birač Srni je rekao da su radnice imale redovnu platu i uplatu doprinosa. Razloge za otkaz nije želio da komentariše.
Devedeset zaposlenih u “Trendteksu” danas je ostalo bez posla u ovom tekstilnom pogonu, a sutra će im, kako su rekle, biti i zvanično uručene radne knjižice.
SRNA