Ambasador Italije u BiH Nicola Minasi danas je posjetio Grad Trebinje i razgovarao sa zamjenikom načelnika Trebinja Mirkom Ćurićem i njegovim saradnicima.

Osnovna tema razgovora bila je buduća saradnja u razvoju obrazovanja, privrede i turizma.




Imajući u vidu da se u Trebinju osjeća miris Mediterana saradnja između ovaga dijela Hercegovine i određenih oblasti u Italiji bila bi poželjna i lako ostvarljiva .




Jedna od sfera koja je interesanta za saradnju svakako je turizam, a od današnjeg sastanka očekuje se da urodi jednom posjetom privrednika iz Italije, koji će pokušati da ponude svoje određene usluge, kako bi se saradnja ostvarila i na privrednom planu.




Ambasador Italije u BiH nj.e. Nicola Minasi se zahvalio zamjeniku načelniku Trebinja na prijemu i izrazio nadu da će u budućnosti imati priliku da bolje upozna ovaj grad po pitanju mogućnosti povezivanja i investiranja.


Povodom "Sedmice italijanske kuhinje" organizovani su brojni događaji po cijeloj BiH - u Banjaluci, Mostaru, Sarajevu, Tuzli , Zenici, ali i u Trebinju.




Kulinarski događaj u Trebinju oranizovali su „SLOW FOOD“ Trebinje i Grad Trebinje, a sedmica italijanske kuhinje realizovana je u saradnji sa Centrom srednjih škola iz Trebinja i Osnovnom školom „Sveti Sava“ iz Ljubinja, koji su izveli predstavu „Amići“.


Izvor: Grad Trebinje