Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/ finansirale su sa 30.000 KM asfaltiranje puta dužine 700 metara u mjesnoj zajednici Pridvorci.

Šef nadzora u HET-u Mihailo Koprivica rekao je da ovo nastavak radova koje je ovo preduzeće poečelo prošle godine, i da nastavljaju sa aktivnostima vezano za realizaciju projekata.“Na zahtjev mještana ove mjesne zajednice realizovali smo asfaltiranje ovog puta. Nadamo se da ćemo, ukoliko nam to dozvole vremenske prilike, do kraja godine realizovati projekte koji su nam u planu”, rekao je Koprivica.

Vršilac dužnosti gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je mjesna zajednica Pridvorci kandidovala projekat preko Gradske uprave.

On je istakao da je ovo još jedan zajednički projekat Gradske uprave i preduzeća Hidroleketrane na Trebišnjici.

“Poruka je da zajedno možemo puno više. Nastavićemo i dalje da realizujemo projekte koje kandiduju mjesne zajednice. Evo i danas na sjednici Skupštine grada vidjeli smo da su budžetom za narednu godinu planirana sredstva i za asfaltiranje preostalih ulica”, rekao je Ćurić.

Predsjednik mjesne zajednice Pridvorci Lazar Prcović rekao je da će mještanima Pridvoraca i Todorića ovaj put biti osnovna veza sa gradom.


On je istakao da će konačno 80 mještana ovog prigradskog naselja imati adekvatan prilaz do svojih kuća.


“Preko trideset godina čekamo da se riješi ovaj problem, bukvalno se prolazilo kroz njive, ljudi nisu mogli da dođu do svojih kuća, pogotovo u zimskom periodu, prilazilu su kroz blato”, rekao je Prcović.


Izvor: Srna