Odbojkašice Srbije, nove svjetske prvakinje, stigle su ove večeri u Beograd letom iz Tokija preko Moskve oko 21.30, a tamo su ih dočekali brojne novinarske ekipe, porodice i stotine navijača koji su željeli da im čestitaju na velikom uspjehu.

Naše zlatne djevojke su u subotu u Japanu pobijedile Italiju posle pet setova (3:2), a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekane su počasnim pozdravom - "vodenim lukom".


Zoran Terzić, selektor naše reprezentacije od 2002. godine, donio je još jednu veliku medalju s našim odbojkašicama - posle dva evropska zlata, sija se i svjetsko!

"Čudan osećaj, drugačije nego ranije!", rekao je Terzić novinarima na aerodromu.

"Bio je to san koji je teško ostvariv, ali kada je postao java - više nikom ništa nije jasno! Cele pripreme smo išli s polušalom 'ovako se sprema svetski šampion' i u podsvesti smo želeli i mislili da možemo to. Posle sedam pobeda na Svetskom prvenstvu i drugi su videli da smo među glavnim favoritima i nisu pogrešili".


Odbojkašice su odgovarale na pitanja medija, ali je bilo jasno koliko su umorne od puta i na njima se vidjelo da još uvijek nisu potpuno svjesne kakav su uspjeh napravile!

Takve stvari obično "dolaze kasnije" čak i kada ste najbolja odbojkašica svijeta Tijana Bošković - ujedno i MVP čitavog turnira koja se posebno zahvalila navijačima.


Izvor: Mondo.rs