Povodom Međunarodnog dana porodice danas je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić organizovao prijem za predstavnike Udruženja višečlanih porodica „4 plus“, Udruženja porodica sa problemom steriliteta „Bebe“ i Udruženja roditelja djece i omladine „Sunce nam je zajedničko“ iz Trebinja.


Prema riječima Mirka Ćurića, gradska uprava je tokom protekle dvije godine pokrenula 32 programa koji se tiču materijalnog osnaživanja porodice, što će činiti i ubuduće kroz zapošljavanja, te razne vidove novčane i druge pomoći, kako bi imali zdravu porodicu.

„Pokrenuli smo mnoge vidove pomoći za porodice poput mjesečnih izdvajanja novčanih sredstava za djecu osnovce i srednjoškolce čiji roditelji ili staratelji ne rade, za one školarce koji putuju iz sela u grad u školu i mnoge druge“, naveo je Ćurić, dodajući da se svi projekti realizovani protele godine nastavljaju i ove, kojima se želi ojačati porodica.


Aleksandar Sarić, predsjednik Udruženja roditelja sa četvero i više djece, kaže da su jedino udruženje koje nema ni jednu porodicu da bar jedan član nije zaposlen.

„Dogovorili smo sastanak sa gradonačelnikom Ćurićem u narednom periodu kako bi riješili još neke naše probleme. Moramo kao nacionalni prioritet da istaknemo porodicu, rađanje i majku“, kazao je Sarić.

Snežana Misita, predsjednik Udruženja „Bebe“ rekla je da za osam godina postojanja, udruženje na nivou Hercegovine broje 99 beba. „Naredne sedmice očekujemo stotu bebu u našem udruženju i nije to samo naš uspjeh već i Grada Trebinja“, kazala je ona.

I u udruženju „Sunce nam je zajedničko“ zahvalni su Gradu Trebinju na saradnji i nesebičnoj podršci. „Gradonačelnik i gradska uprava prepoznaju naše probleme. Teško je biti roditelj djeteta sa posebnim potrebama, ali pomoć gradske uprave Trebinja daje nam snagu da idemo dalje i da se borimo“, rekla je Milica Adžić iz udruženja „Sunce nam je zajedničko“.

RT