Zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić potpisao je danas ugovor o izgradnji zgrade za mlade bračne parove sa Najrudinom Hećimović, predstavnikom odabranog izvođača radova – firmom „Kota Construction“ DOO Trebinje.




Korisnici programa subvencionisanje stanogradnje – 40 mladih parova iz našeg grada, odabranih nakon javnog poziva – cijenu kvadratnog metra stana plaćaće 1.250 KM, sa uračunatim PDV-om.




Zgrada za mlade bračne parove sa 40 stambenih jedinica biće locirana u prvoj zoni građevinskog zemljišta, u blizini buduće zgrade Palate pravde i Policijske uprave Trebinje.




Ćurić je podsjetio da su pravo apliciranja na ovaj program – kojim je Grad Trebinje za one koji tek zasnivaju porodicu obezbijedio mogućnost kupovine stana pod znatno povoljnijim uslovima od tržišnih – imali bračni parovi do 38 godina i čija ukupna mjesečna primanja ne prelaze 1.200 KM, te da je u postupku izbora banke za plasman stambenih kredita sa najpovoljnijom ponudom odabrana „Komercijala banka“ AD Banjaluka.


„Ovo je značajan projekat u borbi Trebinja, kao lokalne zajednice, da mladi ljudi ostanu ovdje, da ih u Trebinju na neki način zadržimo, a dali smo im šansu da krov nad glavom obezbijede pod povoljnijim uslovima i to u centru grada – u prvoj gradskoj zoni. Olakšica izvođaču radova je što će ovih 40 stanova biti već unaprijed prodato“, istakao je zamjenik gradonačelnika Trebinja.




Najrudin Hećimović iz firme „Kota Construction“ DOO Trebinje kazao je da će radovi na izgradnji stambene zgrade za mlade bračne parove početi već u martu, da je ugovorom utvrđeni krajnji rok izgradnje 24 mjeseca, te da je ukupna vrijednost projekta 2 miliona 800 hiljada KM.


Izvor: Grad Trebinje