Godina 1919. predstavlja jednu od važnijh za francusku, ali i svjetsku automobilsku industriju. Naime, tada je počela proizvodnja vozila pod imenom Citroën, brenda koji će svijetu kasnije podariti mnoge nezaboravne i revolucionarne modele.


Na ovogodišnjem Međunarodnom salonu automobila u Beogradu Citroën započinje i u Srbijii proslavu svoje stogodišnjice.


Tom prilikom, na sajmu će biti predstavljeno pregršt noviteta i biće ponuđeni specijalni uslovi kupovine.


žPutnički program biće izložen u Hali 1, a komercijalni u Hali 4. Na više od 700 kvadrata u ove dvije hale očekuju nas najnoviji modeli i lijepa iznenađenja za kupce. Svakako da je najinteresantnija premijera novi SUV C5 Aircross.


Ovaj model uvodi dvije velike novine: Citroënovo oslanjanje na Hidrauličnim progresivnim jastucima i sedišta Advanced Comfort, za dodatnu udobnost u vožnji.


Pored toga nudi modularnost sa 3 nezavisna, klizna i preklapajuća zadnja sjedišta i zapreminom prtljažnika koja se kreće do 720 litara.


C5 Aircross takođe donosi novitete kroz 20-ak savremenih tehnologija za pomoć u vožnji uz najnovije motore od 130 i 180 KS i novi automatski mjenjač sa 8 brzina.


Na štandovima Citroëna u Hali 1 i Hali 4 biće izložen i Berlingo najnovije generacije, nedavno nagrađen u obe svoje verzije: putnička je osvojila evropsku nagradu AutoBest 2019, a VAN verzija je dobila priznanje u segmentu komercijalnih vozila Van Of The Year 2019.


Pored ova dva noviteta, Citroën predstavlja i ostale modele iz aktuelne ponude: C3, C3 Aircross, C-Elysée, C4 Cactus, C4 Spacetourer i druga vozila iz Business i komercijalnog programa: C3 Business, Jumpy i Jumper.


Sve cijene su promotivne, obezbijeđeno je sajamsko finansiranje sa veoma niskim kamatnim stopama na kredite i za lizing kupovine, a tu su i brojni pokloni i druga iznenađenja za prve kupce.



Tokom sajamskih dana biće dostupna i test vozila najtraženijih modela za sve zainteresovane.


Sajam automobila u Beogradu održava se od 22. do 31. marta.


Ivor: Nezavisne novine