Dubrovnik se našao na listi američke televizije Si-En-En (CNN) na kojoj je 12 turističkih destinacija koje bi ove godine trebalo izbjegavati.


Hrvatski grad se našao na nepopularnom trećem mjestu odmah iza škotskog ostrva Skaj i španske Barselone, prenose hrvatski mediji.
Si-En-En u objašnjenju liste navodi da je problem Dubrovnika “ekstremno veliki broj turista”, zbog čega su gradske vlasti ograničile broj onih koji se mogu popeti na gradske zidine i ući u staro gradsko jezgro na 4.000 turista dnevno.
Američka televizija podsjeća da je u određenim periodima u 2016. godini, posebno kada se u Dubrovniku snimala popularna serija “Igra prijestola”, broj turista iznosio čak 10.388 ljudi.
Vlasti Dubrovnika su ograničile i broj kruzera koji ulaze u gradsku luku, jer je na njima u 2016. godini u grad stiglo 800.000 turista, koji su se na ovoj destinaciji zadržali u prosjeku samo tri časa.
Među destinacijama čije izbjegavanje preporučuje Si-En-En su i italijanska Venecija, grčki Santorini, kraljevina Butan, indijski Tadž Mahal i Maču Pikču u Peruu.
SRNA