Košarkaški klub Crvena zvezda dobio je najveću kaznu u istoriji ABA lige zbog propusta u organizaciji pete finalne utakmice protiv Budućnosti.


Kako je prenio Večernji list, u 18 godina dugoj istoriji takmičenja disciplinski sudija Saša Pavličić Bekić nije iznio veću novčanu kaznu od ove, a odredio je i disciplinsku mjeru kakva se ne pamti.




Osim toga što će novi šampion Jadranske lige morati da plati 35 000 evra, odigraće i dvije utakmice bez publike, a takođe će u naredna tri domaća meča u dvorani kada je Zvezda domaćin moći da dolaze samo dame i djeca do 14 godina.


– S tom odlukom, disciplinski sudija kao da je htio da poruči da ako već huliganski dio navijača Zvezde nema šta da nauči svoju djecu, neka onda od iste te djece oni nešto nauče – piše u autorskom tekstu na sajtu hrvatskog lista.


Zanimljivo, finansijski dio kazne je za 13 000 evra veći od dosad najveće sankcije u istoriji ABA lige. Ona je izrečena Budućnosti zbog loše organizacije trećeg meča finalne serije, odnosno prvog od dva susreta u Podgorici.


Sada već bivši trener “đetića” Jasmin Repeša kažnjen je sa 3 300 evra zbog toga što se nije pojavio na konferenciji za novinare po završetku majstorice u Beogradu.


Izvor: Večernji list