Osnovna škola "Jovan Jovanović Zmaj" u Trebinju po prvi put organizuje manifestaciju "Dan otvorenih vrata“ koja će na jednom mjestu okupiti buduće prvačiće, njihove roditelje i učiteljice, a sve u cilju upoznavanja i dobijanja odgovora na sva pitanja u vezi sa školom i nastavnim procesom, potvrdio je Srni Darko Jegdić, direktor ove obrazovne ustanove.



Jegdić kaže da je namjera da se prvačići prije polaska u školu upoznaju sa ovom ustanovom, pogledaju učionice i razgovaraju sa budućim učiteljicama, a roditelji mališana moći će da saznaju sve o nastavi i drugim aktivnostima koje čekaju njihove mališane.
"Učiteljice će djecu upoznati sa budućim učonicama, moći će da pogledaju kako izgleda produženi boravak. To će za njih biti jedan divan dan koji će provesti sa vršnjacima, a mi ćemo se potruditi da im prvi susret sa školom i mjesto gdje će sticati znanje predstavimo na zanimljiv način", ističe Jegdić.

On kaže da je želja i rukovodstva škole i nastavnika da budući prvačići dođu puni radosti na upis koji ih očekuje već u sljedećem mjesecu.
Jegdić napominje da je "Dan otvorenih vrata" za buduće prvake i njihove roditelje zakazan za sutra od 17.00 časova, te ih sve pozvao da prisustvuju ovoj manifestaciji.
Srna