Trebinjsko preduzeće D.O.O. „Peron“ će u narednih godinu dana obezbijediti neophodne namirnice za obroke članovima Uduženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama „Sunce nam je zajedničko“ iz Trebinja.

„Peron“ će svakodnevno dostavljati neophodne količine hljeba, određenim danima peciva i kolače, a na mjesečnom nivou će im obezbijediti neophodne namirnice za pravljenje svih obroka.


Darko Tasovac, iz „Perona“ ističe da njihovoj firmi nije jedini cilj zaraditi i stvoriti profit, nego imati sluha i za druge, posebno one kojima je pomoć potrebna.

„Nazvao bih ovo, ne pomoći za Udruženje „Sunce nam je zajedničko“, nego malim darom kojim izražavamo podršku ovoj sjajnoj ekipi članova i vaspitača“, rekao je Tasovac.

On dodaje da je svačiji uspjeh još veći kada se podijeli.

„Osmijesi ove djece meni su dovoljan pokazatelj da radimo pravu stvar. Pošto Udruženje „Sunce nam je zajedničko“ ima svoju krojačnicu odlučili smo da nam oni od sada šiju radne uniforme za sve zaposlene i da novac koji smo davali za kupovinu te opreme drugim firmama ostaje ovoj djeci, te da ih i na taj način podržimo. Dogovaramo se i da Udruženju djece i omladine sa poteškoćama u razvoju „Vedar osmijeh“ iz Bileće, takođe, doniramo neophodne namirnice kako bi obezbijedili obroke i za njihove članove“, naveo je Tasovac.

Mijat Šarović je u ime svih roditelja djece sa poteškoćama u razvoju i korisnika usluga Udruženja „Sunce nam je zajendičko“se zahvalio porodici Tasovac istakavši da njima mnogo znači i sama posjeta udruženju koja im pokazuje da nisu sami.

„ Nama to daje podstrek da bolje i kvalitetnije radimo. Smatramo da smo mi građani ovoga grada kao i svi drugi, koji, možda, imaju manje ili veće potrebe od drugih. Upravo naši sugrađani kao što je danas porodica Tasovac nam govore da nismo sami, ostavljeni, nego da smo i mi integralni dio ovog grada i da svi građani u Trebinju ovu djecu treba doživljavaju kao ravnopravne građane“, rekao je Šarović.


On je istakao da je ova donacija i po humanosti i vrijednosti zaista velika.

„Ova donacija će nam omogućiti nesmetan rad našeg udruženja u narednih godinu dana. Biće obezbijeđena komplet ishrana za naše korisnike. Ne volimo da licitiramo ciframa donacija jer sam osjećaj da su nas se sjetili nama mnogo znači“, rekao je Šarović.

On je naveo da primjerom porodice Tasovac mogu da se rukovode i drugi.

„Mi u Trebinju već dvije decenije, nedavno smo obilježili jubilej, imamo stalnu podršku institucija sistema, javnih ustanova, privatnih kompanija, kao što je danas „Peron“D.O.O. Ovo je samo nastavak jednog kvalitetnog načina rada Udruženja, jedne velike podrške od svih subjekata u našem gradu. Najznačajnije je, i to ovom prilikom ističem, da naši korisnici nađu svoje mjesto pod suncem, ostanu ovdje da žive u svojim porodicama uz podršku dobrih ljudi, a ne da svoj život završavaju u ustanovama zatvorenog tipa“, istakao je Šarović.


Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama „Sunce nam je zajedničko“ ima 118 članova, od čega njih 30 koristi redovne usluge.

Preduzeće porodice Tasovac „Peron „D.O.O. zapošljava 35 radnika u pet maloprodajnih objekata i pekarama koje su nadaleko poznate po kvalitetnim i raznovrsnim proizvodima slanog i slatkog asortimana.