Italijanka Klaudija Varezi koja je prije nešto više od godinu dana kupila Fabriku tekstila Javor u Nevesinju izjavila je da i dalje planira da proširi proizvodne kapacitete i zaposli nove radnike.


Varezi je u izjavi za Radio Nevesinje rekla da je prvi dio projekta realizovala i da je sada zainteresovana da proširi posao.
− Kupila sam fabriku tekstila u stečaju da organizujem proizvodnju košulja i zaposlim 80 radnika s namjerom da u perspektivi proširim kapacitete i u dogovoru sa nadležnim ministarstvom i lokalnom zajednicom otvorim radna mjesta za novih pedesetak radnika − istakla je Varezi.
Varezi naglašava da kao vlasnik preduzeća i odgovoran biznismen kontinuirano izvršava sve obaveze prema zaposlenim radnicima i državi bez obzira na poteškoće na tržištu. Smatra da planirane aktivnosti idu u dobrom smjeru i da će vremenom doći i rezultat.
Italijanska investitorka već 25 godina isporučuje košulje za evropsko tržište, a preduzeće Claudia trenutno zapošljava 82 radnika.
Inače, Varezi je Javor kupila u avgustu prošle godine za 300.000 KM nakon što je sa ovim preduzećem sarađivala 14 mjeseci. Fabrika mjesečno proizvodi 10.000 muških košulja.
eKapija