Trebinjsko preduzeće D.O.O. „Peron“ besplatno će snabdijevati Udruženje roditelja i prijatelja djece i omladine sa posebnim potrebama „Moja nada“ iz Nevesinja slatkim i slanim pecivom iz svog asortimana, te drugim namirnicama neophodnim za rad udruženja i boravak korisnika.




Pekara i trgovina porodice Tasovac već pomaže trebinjsko i bilećko udruženje koji okuplja osobe sa posebnim potrebama „Sunce nam je zajedničko“ i „Vedar osmjeh“ - svakodnevnim dostavama hljeba i različitih pekarskih proizvoda, a svoju humanu misiju odlučili su da prošire i na Nevesinje, gdje će se zbog udaljenosti dostava obavljati periodično.


U „Peronu“ kažu da profit ne može biti jedini cilj preduzetnicima, te da socijalno odgovorno ponašanje podrazumijeva da imate sluha i za druge, posebno one kojima je pomoć potrebna.




„Gospodin Tasovac se sam sjetio i zvao nas. Stvarno nam puno znači kad nas se neko sjeti. Svaka lijepa riječ nama puno znači, akamoli ovako pružena ruka pomoći“, ističe za Radio Trebinje Slavica Bulut, direktor nevesinjskog Udruženja roditelja i prijatelja djece sa posebnim potrebama „Moja nada“.


Ona napominje da je ovaj humani gest tim veći što će, nada se, podstaći i druge na solidarnost jer svačija pomoć, kako kaže, pa i nečije malo - njima znači puno.


Bulutova dodaje da udruženje okuplja 54 osobe sa posebnim potrebama sa područja Nevesinja, da 15 do 20 svakodnevno boravi u udruženju, gdje uz tretmane fizioterapeuta i logopeda imaju različite i edukativne i kreativne aktivnosti.