Grad Trebinje i ove godine uključiće se u akciju uređenja grada. Tim povodom gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić pozvao je svoje sugrađana da se uključe u ovu akciji i svi zajedno da doprinesu uređenju životne sredine.




Ćurićev poziv prenosimo u cjelosti:



„Poštovani sugrađani,



21.mart je Svjetski dan šuma i prvi dan proljeća.To je dobar povod da na taj dan napravimo veliku akciju uređenja našeg grada, koju u ovom vremenu svake godine praktikujemo, a posebno u kontekstu dešavanja koja su nas zadesila usljed nezapamćenog olujnog nevremena u našem gradu.



Pozivam sve građane, institucije, javne ustanove, preduzeća, mjesne zajednice, vlasnike poslovnih prostora, škole, omladinske organizacije i udruženja građana, zajednice etažnih vlasnika da daju svoj doprinos očuvanju, zaštiti i unapređenju životne sredine, komunalnoj i zdravstvenoj higijeni i ljepšem izgledu našeg grada.



Grad će sa svojim službama obezbijediti besplatan odvoz prikupljenog komunalnog i kabastog otpada.



Sve nadležne službe grada Trebinja će biti angažovane na uređenju grada i usluzi građanima.



Cilj koji je postavljen ostvarićemo kroz čišćenje i uređenje javnih površina, uređenja drvoreda, sadnjom novih sadnica, uređenjem obale rijeke Trebišnjice, putnih komunikacija, dječijih igrališta, izletišta, uklanjanja nelegalnih deponija.



Sve potrebne informacije u vezi načina na koji će se odvijati akcija uređenja našeg grada možete saznati pozivom na besplatan broj 121 operativnog centra JU Ekologija i bezbjednost Trebinje.



Dajmo svi doprinos da živimo u zdravoj i uređenoj životnoj sredini!“



Izvor: Grad Trebinje