Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović danas je obišao proizvodne pogone firmi u vlasništvu Duška Panotovića, te se u razgovoru sa vlasnikom i rukovodiocima ovih preduzeća upoznao sa uslovima poslovanja i njihovim daljim planovima.

Gradonačelnik Petrović je istakao da se uvjerio u domaćinski i poslovni odnos vlasnika ovih preduzeća i obećao pomoć da bi se pomoglo njihovo dalje poslovanje i razvoj.

„Obišli smo pogone za proizvodnju pločastog namještaja, proizvodnju elemenata od granita, salon namještaja i druge pogone. Ovo je dokaz da Duško Pantović, koji pored ovih djelatnosti ima i brzu poštu, stovarište građevinskog materijala, hotel i solalrnu elektranu, da on ima dobre menadžerske sposobnosti i da je uspio da se izbori na tržištu.“, kazao je gradonačelnik Trebinja.

Prema riječima gradonačelnika Petrovića, veliki problem sa kojima se suočavaju ove firme je obezbjeđivanje kvalitetnog školovanog kadra.

“Očigledno je da ćemo morati obrazovati kadar za realni sektor, jer bez toga nema nikakvog napretka u privredi”, istakao je Petrović, konstatujući da će gradska uprava Trebinja pomoći u dokvalifikaciji radne snage.

Zahvaljujući se na posjeti gradonačelnika Trebinja, Duško Pantović je istako da njegove firme zapošljavaju preko 350 radnika, te napomenuo da im je gradska uprava Trebinja u više navrata pomagala kroz razne programe.

„Iskoristili smo nekoliko programa zapošljavanja, a Grad Trebinje nam je dao podsticaje da bolje radimo, da budemo još snažniji i da još investiramo, zbog uslova koji nam je stvorila gradska uprava Trebinja sa gradonačelnikom Lukom Petrovićem“, rekao je Pantović.



Izvor: Radio Trebinje