Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić organizovao je danas prijem za odbojkašice „Leotara“, koje su nedavnoosvojile finalni turnira najboljih drugoligaša RS čime su izborile plasman u Prvu odbojkašku ligu Republike Srpske. Prijemu su prisustvovali i načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Zoran Milošević i samostalni stručni saradnik za sport u Gradskoj upravi Mitar Mrdić


Prema riječima gradonačenika Ćurića Trebinje je ponosno na uspjeh odbojkašica te da našem gradu ne trebaju bolji ambasadori od uspješnih sportista, pogotovu kada je riječ o mlađim generacijama.


„Ono što je veoma bitno je da ćemo u skladu sa našim mogućnostima pružiti punu podršku ženskom odbojkaškom klubu, da im finansije ne budu problem, da odbrane rezultat koji su ostvarile i ostanu među prvoligašima“, istakao je Ćurić.


Mišo Pešić trener odbojkašica „Leotara“ rekao je da je uspjeh kluba istorijski jer Trebinje prvi put ima prvoligaša u odbojcipogotovo što je riječ o sportu koji u Trebinju nema posebnu bogatu tradiciju.


„Veoma smo ponosni zbog toga. Ponosni smo na ovu djecu koja su maksimalno bila posvećena, vrijedna i radna, koja su izgradila najbolje moguće odnose između sebe, a što nas je na neki način i dovelo do ovog rezultata“, naglasio je Pešić.


Jelena Runjevac, članica pobjedničkog tima kaže da je za nju takmičenje u društvu prvoligaša novi izazov, ali i novo odricanje.


„Bilo je teško. Ali borili smo se stvarno svim srcem i svom snagom da napravimo ovaj novi korak za naš klub i grad. Ponosna sam na svoje saigračice i trenere, koji su tu da nas, prije svega, uče kakvi treba da budemo ljudi, pa tek onda uspješni sportisti“, navela je Runjevac.



TD

.