Službenici Uprave policije i Uprave carina sinoć su na Graničnom prelazu Vraćenovići pronašli i zaplijenili 93 kilograma opojne droge marihuana koja je bila sakrivena u pregradama patosa priključnog vozila. Policijski službenici su uhapsili Beograđanina J.B.(33) koji je upravljalo vozilom i prevozio drogu radi krijumčarenja preko granice u cilju dalje prodaje.
Policijski službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Nikšić i carinski službenici Carinske ispostave Vraćenovići su naime sinoć, 14.marta 2019.. godine oko 19 časova, na GP Vraćenovići, na izlazu iz Crne Gore, kontrolisali vozilo - džip „Mercedes“ ML270, registarskih oznaka iz Srbije, sa priključnim vozilom „Tema Kar“, kojim je upravljao J.B.


"Policijski i carinski službenici su, prilikom detaljne granične kontrole, u priključnom vozilu (niskonoseća prikolica), uz pomoć specijalističke opreme – videoskopa, otkrili 91 pvc pakovanje sa sadržajem suve biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, ukupne bruto mase oko 93 kg. Marihuana je bila sakrivena u pregradama patosa priključnog vozila2, navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina.


O svemu navedenom obaviješteni su policijski službenici CB Nikšić i Odsjeka za borbu protiv droge, koji su izašli na lice mjesta i izvršili uviđaj.

"Nakon izvršenog uviđaja, droga, vozilo i priključno vozilo, kao i novac u iznosu od 1.500 eura za koji se sumnja da je stečen vršenjem krivičnog djela, su oduzeti od J.B.", navodi se u saopštenju.


Policijski službenici su lišili slobode J.B. i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.


"Ovo je najveća zaplena narkotika na Graničnom prelazu Vraćenovići u proteklom periodu", saopšteno je.


Izvor: Kodex