U organizaciji Opštinske boračke organizacije Nevesinje danas je polaganjem cvijeća na Spomen-kosturnici na Gvozdu obilježen Međunarodni dan nestalih lica i poručeno da proces traženja nestalih Srba treba pokrenuti sa mrtve tačke.



Cvijeće su simbolično pet minuta do 12 položili predstavnici opštine Nevesinje, Opštinske boračke organizacije i Boračke organizacije iz Bileće.
Vršilac dužnosti predsjednika Opštinske boračke organizacije Siniša Šipovac rekao je da na ovaj način Boračka organizacija želi da skrene pažnju na problem u procesu traženja nestalih lica srpske nacionalnosti koji traje više od dvije decenije.
Šipovac je naglasio da Republika Srpska traga za još 1662 vojnika i civila, a u kosturnicama u Banjaluci, Istočnom Sarajevu i Nevesinju nalazi se oko 660 neidentifikovanih žrtava rata.

On je rekao da se na području Istočne Hercegovine traži još 85 lica srpske nacionalnosti, a da se u kosturnici na Gvozdu nalaze posmrtni ostaci 98 neidentifikovanih osoba.
Šipovac je izrazio nadu da će se proces traženja nestalih lica srpske nacionalnosti pokrenuti sa mrtve tačke i da će porodice nestalih konačno pronaći posmrtne ostatke svojih najmilijih.
SRNA