Na dnevnom redu sjednice Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, koja je upravo završena na dnevnom redu našli su se:




1. Prijedlog Odluke o raspisivanju i održavanju prijevremenih izbora za gradonačelnika Grada Doboj, gradonačelnika Grada Trebinje, načelnika Opštine Bosansko Grahovo, načelnika Opštine Bosanski Petrovac, načelnika Opštine Bužim, načelnika Opštine Domaljevac/Šamac, načelnika Opštine Drvar, načelnika Opštine Kakanj i načelnika Opštine Ribnik


2. Prijedlog Uputstva o rokovima izbornih aktivnosti za održavanje prijevremenih izbora za gradonačelnike gradova Doboj i Trebinje i načelnike opština Bosansko Grahovo, Bosanski Petrovac, Bužim, Domaljevac/Šamac, Drvar, Kakanj i Ribnik.


U skladu sa navedenim upustvom Gradska izborna komisija dužna je da preduzima sve aktivnosti u cilju provođenja prijevremenih izbora.


Izbori za gradonačelnika grada Trebinja održaće se 17. februara 2019. godine.


Kako smo saznali u Gradskoj upravi sredstva za vanredne izbore u Trebinju planirana su budžetom Grada Trebinja, a sve aktivnosti obavljaće se u skladu da Prijedlogom Uputstva, koje je Centralna izborna komisija danas usvojila.
Trebinje Danas