Tri osobe koje su povrijeđene prilikom prevrtanja autobusa "Globtura" kod Nevesinja hospitalizovane su u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, a jedna od njih je u životnoj opasnosti, izjavila je Srni portparol ove zdravstvene ustanove Adrijana Pandža.


Ona je navela da je povrede opasne po život zadobio muškarac čiji su inicijali M.R. /40/, koji je hospitalizovan na Odjeljenju za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje.
"Žena čiji su inicijali LJ.M. /66/ hospitalizovana je na Klinici za ortopediju. Ona je zadobila teške povrede koje trenutno nisu opasne po život", rekla je Pandža.


Prema njenim riječima, žena čiji su inicijali M.Č. /44/ hospitalizovana je u Centru urgente medicine i po prvim procjenama ljekara nije riječ o teškim tjelesnim povredama.


Dva lica su poginula, a 18 je povrijeđeno kada se autobus preduzeća "Globtur", koji je prevozio putnike iz Beograda ka Nevesinju i Mostaru, prevrnuo jutros u mjestu Vrtič na magistralnom putu između Nevesinja i Gacka.

Direktor Doma zdravlja Nevesinje Žarko Tamindžija izjavio je ranije Srni da su u ovoj saobraćajnoj nesreći poginuli Igor Kuzman /48/ iz Novog Sada i Ljiljana Boričić /66/ iz Berana.


Dežurni ljekar u nevesinjskoj bolnicu Milan Radojičić potvrdio je Srni da je od 18 povrijeđenih putnika, petoro zadobilo teže povrede.


"Sanitetskim vozilom nevesinjskog Doma zdravlja dvoje povrijeđenih je prebačeno u Trebinje, dvoje u Mostar, dok je jedno lice zadržano u bolnici u Nevesinju, u kojoj su naknadno hospitalizovana još dva lica sa lakšim povredama", rekao je Radojičić.


Što se tiče treće osobe koja je hospitalizovana u mostarskoj bolnici, Radojičić je rekao da je sanitetskim vozilom iz Nevesinja u Mostar prevezeno dvoje povrijeđenih putnika i da se u međuvremenu vjerovatno još neko od putnika sam javio u mostarsku bolnicu.


Izvor: Srna