U katedrali Rođenja blažene Djevice Marije, uz prisustvo vjernika, božićnu misu služio je don Ivo Šutalo, trebinjski župnik.



Čestitajući praznik rođenja Isusa Hrista svim pripadnicima katoličke vjeroispovjesti, don Ivo je istakao da je ovo najradosniji hrišćanski praznik koji treba da provedu u miru i ljubavi prema bližnjima. Katolicima je čestitao Božić, ali i svima koji žive u Trebinju poželio mir, sreću i blagodati.




„Želim od srca da ovaj dan bude svima blagosloven i srećan. Isus se rodio da bi došao među nas ljude da nam donese mir i radost, međusobno razumijevanje, prihvatanje. Došao je među sve ljude da donese vječni mir“, kazao je don Ivo.




Misi su pored katoličkih vjernika prisustvovali i starješina sabornog hrama u Trebinju Mladen Žulović, kao i zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić.




„Darovano nam je da živimo u zajedništvu, bez obzira na naciju, vjeru i boju kože, mi treba da poštujemo jedni druge. Tako isto kako oni dolaze na naše praznike i čestitaju, tako i mi idemo na njihove. Treba ispoštovati i podržati sve ljude koji imaju dobre namjere“, kazao je Mirko Ćurić, čestitajući Božić ali i sve predstojeće praznike svim katolicima.





Izvor: Radio Trebinje