U Muzeju Hercegovine večeras je priređeno književno veče Stefana Višekrune.

Poetsko-muzički program pod nazivom „Ispovijest duše“ prvo je predstavljanje mladog pjesnika ljubiteljima poezije u rodnom gradu.
Trebinjac, sa trenutnom adresom u Banjaluci, sa poezijom se druži od svoje 13 godine.

„Tada sam napisao svoje prve stihove. Čitajući naše i svjetske književnike mnogo sam zavolio književnost i sanjao sam da ću i sam jednog dana pisati poput njih. U vremenu sunovrata svih vrijednosti malo ko se zaputi tim putem, ali mislim da je jedino ljubav mogla da presudi u tom izboru – da krenem putem pjesništva i književnog stvaralaštva“, kaže mladi pjesnik.

Petar Drugi Petrović Njagoš i Dostojevski književni su velikani kojima, kaže, najviše duguje, pa i ne čudi što su traganja za odgovorima na vječne teme literature njegov primarni izbor u pjesničkom promišljanja svijeta.

„Oni su mnogo uticali na moju poeziju i stvaralaštavo – ali i na moj životni put. Moji stihovi su nadahnuti suštinskim pitanjima života – o Bogu, o ljubavi, o mudrosti, smislu postojanja, šta je to zbog čega svi mi bitišemo na ovoj zemlji“, kaže Višekruna.

Pjesme su mu do sada objavljivane u Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji, uglavnom u časopisima, antologijama i na internet portalima.

Skrenuo je pažnju litetarne javnosti na svoj rad i učešćem na konkursima i smotrama poezije, a svoju prvu knjigu pjesama „Besmrtni stihovi“ već je spremio za štampu, koju će finansirati Grad Trebinje.Napisao je i dramski komad „Nisam je kriv“ a za ogledanje u ovom književnoj formi presudno je, kaže, bila ljubav prema drami i radio-drami, ali i banjalučko poznanstvo sa prvakom Narodnog pozorišta RS Goranom Jokićem.

U muzičkom dijelu programa nastupile su Maja Petijević na klaviru i Katarina Janković na violini, dok su Stefanove stihove kazivale učenice Centra srednjih škola Anastasija Spremo i Milica Salata.

Izvor: Grad Trebinje