Nezavisni odbor kao nezavisno tijelo policijske strukture BiH raspisao je javni konkurs za direktora Agencije za istrage i zaštitu na mandat od četiri godine.

sipa.jpg

Konkurs je objavljen u jučerašnjem Službenom glasniku BiH, od kada teče rok od 15 dana za predavanje prijava, rečeno je Srni u Parlamentarnoj skupštini BiH. Konkurs je objavljen i u Službenom glasniku Brčko distrikta, te dnevnim novinama Dnevni avaz, Glas Srpske i Večernji list, kao i na web-stranici Parlamentarne skupštine BiH.

Osim opštih uslova, kandidati za novog direktora SIPA-e, navedeno je u konkursu, treba da imaju visoku stručnu spremu, radno iskustvo u toj spremi u trajanju od najmanje pet godina, te da imaju čin glavnog inspektora policije ili viši čin i najmanje tri godine rada u tom činu, kao i da nisu članovi političke stranke.

Nakon zaključenja konkursa Nezavisni odbor utvrdiće da li pristigle prijave ispunjavaju konkursom propisane uslove i obaviti intervju sa kandidatima, te sačiniti rang listu od pet najsupješnih kanidata koju će dostaviti ministru bezbjednosti u Savjetu ministara.

Aktuelnom direktoru Sipe Perici Staniću mandat na ovoj poziciji ističe početkom novembra.