Pripadnici nikšićke policije zaplijednili su veću količinu oružja i municije prilikom pretresa kuće i drugih prostorija koje koristi lice čiji su inicijali R.R. /53/ iz ovog grada.


"Policija je ovim pretresom pronašla i oduzela poluautomatsku, lovački karabin, vazdušnu pušku `hatsan`, 32 metka različitog kalibra, šest električnih kapisli i dva detonatorska štapina, nož od poluautomatske puške i metalnu teleskop palicu", saopšteno je iz crnogorske policije.




O svemu je obaviješten nadležni tužilac koji je naložio da se R.R. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.


Nikšićka policija izvršila je i pretres kuće i drugih prostorija koje koristi N.Č. /26/ iz Nikšića, te je tom prilikom pronađena i oduzeta rasklopljena poluautomatska puška, kao i 32 metka i detonatorski štapin.


Kod R.V. /39/ iz Nikšića, prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi, policija je zaplijenila pušku i municiju, te je o svemu obaviješten nadležni tužilac, saopštila je crnogorska policija.


Oduzeto oružje, municija, eksplozivne materije i druge stvari upućeni su u forenzički centar radi vještačenja.


Izvor: Srna