U Republici Srpskoj saobraćaj se jutros odvija po mokrim i klizavim kolovozima, a u Federaciji BiH /FBiH/ zbog ugaženog snijega na kolovozu sporije se saobraća na putevima Bihać-Ključ-Mrkonjić Grad, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, Kupres-Šuica i Livno-Drvar-Bosanski Petrovac.
Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske vozače upozoravaju na mjestimično zaostali snijeg na kolovozu i moguću poledicu na pojedinim dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja.


Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz, a na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Brod na Drini, pored odrona i na mogućnost obrušavanja snježnih lavina.




Regionalni put Klanci-Ulog, preko prevoja Morine trenutno je zatvoren, zbog velikih smetova, a dežurne ekipe "Nevesinjeputeva" nalaze se na terenu i vrše raščišćavanje.


Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu saobraćaj se na dionici Prijedorska petlja-Klašnice i preko samog nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila preko nadvožnjaka ne saobraćaju.


U toku su radovi na izgradnji i provođenju privremenog sistema naplate putarine na auto-putu "9. januar", Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim saobraćaja, pa vozači se upozoravaju da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog sanacije klizišta usporeno se saobraća na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene.


Završeni su radovi na izgradnji kanalizacije na dijelu magistralnog puta kroz Bijeljinu, ali se saobraćaj teretnih vozila i dalje odvija isključivo obilaznicom.


Zbog izvođenja radova na izgradnji pješačke staze, na dionici Obudovac-Lončari dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.


Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.


Na regionalnom putu Teslić-Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona.


Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.


U FBiH na dionici Drvar-Bosanski Petrovac, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.


Na regionalnom putu Prozor-Mokronoge zbog snježnih nanosa obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila.


Zbog sniježnih padavina na dionici auto-puta Sarajevo zapad – Tarčin postavljeno je ograničenje brzine 80 kilometara na čas.


Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.


Iz bezbjednosnih razloga zabranjen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja, a zbog radova u Hrvatskoj potpuno je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.


|zvor: Srna