Košarkaši „Leotara“, jesenji vicešampioni Srpske, ovog vikenda nastavljaju svoj prvoligaški pohod na Premijer ligu BiH – a na današnjem treningu predstavljena su i pojačanja tima za proljetnu polusezonu.


Amerikanac rodom iz Trebinja Vasilije Šaraba, sa iskustvom igranja koledž košarke u Kaliforniji, pojačaće poziciju 3, na ovoj ili poziciji 4 zaigraće i Miloš Stojanović iz Leskovca, koji je ranije branio boje više srbijanskih prvoligaša, a u klub se vratio i Aleksandar Tunguz, koji je polusezonu igrao u „Sutjesci“ iz Foče.




Prvi rival „Leotaru“ u nastavku Prvenstva Republike Srpske je ekipa „Prijedora“, a nakon toga očekuje ih i finale Kupa Srpske, za čije će domaćinstvo i organizaciju konkurisati i trebinjski klub.


„Prvih pet ili šest kola biće veoma teško. Idemo u goste Prijedoru, Foči, Sokocu, a ovdje dočekujemo dvije ekipe od kojih smo doživjeli poraze u prvom dijelu prvenstva – bijeljinski ‘Radnik’ i banjalučki ‘Borac’. Pozvao bih trebinjsku publiku da nam u nastavku sezone pruži potrebnu podršku, a naš prvi cilj je plej-of“, ističe trener „Leotara“ Dražen Šegrt.

Osnaženje rostera pred odlučujuće prvoligaške okršaje, dodaje Šegrt, bilo je neophodno, posebno nakon povrede Fimića.


„Trebinjski ljubitelji košarke Šarabu znaju još sa kampa Dejana Bodiroge i turnira ‘3 na 3’, ali u košarci ‘pet na pet’ ovo mu je maltene debi. Utakmice koje slijede pokazaće da li je i Stojanović bio dobar izbor, s obzirom na to da zbog praznika nije bilo prilike da ga probamo više od dva treninga“, napominje Šegrt.




Trebinjski prvoligaš polusezonu je završio na drugom mjestu na tabeli, sa devet pobjeda iz 11 utakmica, a iza banjalučkog „Borca“ koji ima pobjedu više.


„Nedostajalo je malo sreće i za više, ali bolje je da tu sreću ostavimo za drugi dio sezone i za plej of. Naša je ambicija da od naredne sezone budemo premijerligaši, ozbiljno se radi na tom cilju i očekujem da ćemo i ostvariti ono što smo zacrtali“, kaže Aleksandar Vujić, predsjednik kluba.


Izvor: Radi Trebinje